De omgeving

Wonen in een groen decor met de zee aan uw voeten

Wie praat over het vroegere Scheveningen, heeft het over dit stukje van het voormalige vissersdorp: een wijk met vooroorlogse woningen. Velen vrijstaand, ruim van opzet en omgeven door veel natuur. Ook de Nieuwe Duinweg en de Nieuwe Parklaan zijn straten met allure. Precies op het kruispunt van die twee straten wordt De Nieuwe Duin gerealiseerd. Op een gezellige locatie, dichtbij alles wat Scheveningen tot een populaire badplaats maakt en aan de rand van het geliefde Belgisch Park.

Noem dit ‘het mooiste stukje van Scheveningen’ en niemand spreekt u tegen. Het is een wijk met meerdere gezichten. De charme van de kust. De gezelligheid van de boulevard, met een langgerekt lint van restaurantjes en terrasjes. De winkels aan de Palace Promenade. De sfeer van het AFAS Circustheater. Voor u is het straks allemaal op loopafstand. Maar dit deel van Scheveningen is meer dan de kust alleen.

Omgeving van Nieuwe Duin
Het is ook een wijk van natuur, van authenticiteit, van historie. De vele woningen uit het begin van de twintigste eeuw – de architectuur van De Nieuwe Duin herinnert eraan – geven de wijk cachet. Temeer omdat het karakter van toen gelukkig al een eeuw behouden is gebleven. In combinatie met lange, brede lanen en veel groen is het een geliefde woonwijk. Vooral in de omgeving van de Nieuwe Duinweg, waar meerdere ambassades te vinden zijn.

 

Wandel de rust tegemoet
Binnen enkele minuten wandelt u straks de rust tegemoet: naar het Westbroekpark waar u als eerste restaurant Green in the Parks treft. Of wandel naar het strand, dat het merendeel van de dagen ook rust biedt. Een wandeling langs de Noordzee is elk van de vier seizoenen een uitje, ook ‘s winters. Zeker in de wetenschap dat thuis uw warme appartement wacht.

 

Afbeelding: Restaurant Greens in the Park

In de buurt

Plezierig is dat de winkels aan de Stevinstraat en de Gentsestraat slechts vijf minuten wandelen zijn. Zo hoeft u niet ver te lopen voor uw dagelijkse boodschappen. Op donderdag is er een gezellige weekmarkt.

Uitgebreid shoppen? HTM-tramlijn 9 stopt voor de deur, om u in een kwartiertje in het hartje van de stad te brengen – zonder parkeerproblemen.

 

Snelle ontsluiting via de Badhuisweg

Verder weg? Dan neemt u ook de tram en u stapt elf minuten later uit bij het Centraal Station. Of u pakt de auto: via de Badhuisweg is er een eenvoudige en snelle ontsluiting naar het snelwegennet. Binnen de eigen wijk zijn ook de voorzieningen te vinden waar u prijs op stelt: goede medische faciliteiten zoals huisartsen en apotheken, andere zorgvoorzieningen, verenigingen, musea en culturele instellingen, kerken en nog veel meer.

Geliefde woonwijk