Het project

Nieuwe Duinweg 24 wordt weer onderdeel van de omgeving!

Vroeger stonden er op deze locatie aan de Nieuwe Duinweg twee karakteristieke villa’s. Ooit was zelfs de bekende kraamkliniek ‘ De Volharding’ op deze locatie te vinden. Sinds 1990 veranderde nummer 24 in een kantoorlocatie.

Met de ‘vernieuwbouw’- alleen het casco blijft staan – krijgt dit unieke punt zijn voormalige woonbestemming weer terug. Gelegen op de kruising van de Nieuwe Duinweg en de Nieuwe Parklaan, aan de rand van het Belgisch Park en met uitzicht op de historische Badkapel. Tot aan de jaren negentig van de vorige eeuw was Nieuwe Duinweg 24 een logisch onderdeel van de omgeving. De twee villa’s die er stonden pasten naadloos in de vooroorlogse architectuur van de wijk.

Wonen op een historische plek

Het is een idyllisch stukje Scheveningen, met het strand op loopafstand. Gelegen op het punt waar de Nieuwe Duinweg en de Nieuwe Parklaan elkaar kruisen, uitkijkend over de Badkapel. Welkom in De Nieuwe Duin, een kleinschalig nieuwbouwproject.

Ooit stond op deze historische plek de bekende kraamkliniek ‘ De Volharding’. Daarna werd het een kantoorpand. Straks herinnert niets daar meer aan. De Nieuwe Duin gaat 29 appartementen tellen, verdeeld over zes woonlagen. Eén voor één even luxe en comfortabel. En dat op een plek die tot de verbeelding spreekt: een wijk vol huizen met historie, een plek met een rijke geschiedenis, aan de rand van parken met fluisterende bomen en nabij de gezelligheid van boulevard en zee. Die kans wilt u toch niet laten lopen?

Foto: 1985 Kraamkliniek De Volharding / Azivo. Bron; Haags Gemeentearchief

Stijl van begin vorige eeuw

De realisatie van de Nieuwe Duin is een kans om deze plek weer onderdeel van de omgeving te laten zijn. De nieuwe uitstraling past veel meer in het decor van een authentiek stukje Scheveningen. Slechts het casco van het voormalige kantoorpand blijft gehandhaafd, al het overige, zoals gevels, trappen, wanden en balkons zijn nieuw.

Kraaijvanger Architecten hebben zich laten inspireren door de stijl uit de beginjaren van de vorige eeuw. Rechte vormen, strakke lijnen. Mooi, traditioneel wit metselwerk. Horizontale banden in de vormgeving geven het gebouw een heel eigen identiteit. Nog altijd afwijkend van de omgeving, maar ook één: doordat de architectuur veel meer een gedeeld verleden ademt met de huizen eromheen – en niet te vergeten de Badkapel aan de overzijde.

Wonen in Nieuwe Duin

Voor- en achtertuin
Elk appartement krijgt de beschikking over een eigen buiten; een groot balkon, een dakterras of een tuinterras. Een riante voor- en achtertuin omzoomt De Nieuwe Duin. Een pracht van een tuin zelfs, met parkachtige beplanting die herinnert aan de duinranden. Op eigen terrein wordt ook een parkeervoorziening voor alle bewoners gerealiseerd waar diverse bewoners de mogelijkheid hebben om een parkeerplaats te kopen. Zo heeft u straks altijd de zekerheid dat uw auto veilig staat. Al is het bezit van een eigen auto op een locatie als deze niet eens nodig: veel is op loopafstand, openbaar vervoer is letterlijk om de hoek te vinden.

 

De type woningen in De Nieuwe Duin

Algemene informatie

Op bezoek bij de financieel adviseur

Op bezoek bij de architect

Appartement type E1

Penthouses

De omgeving

Niveau 0

Appartement type D1

Appartement type B3

 

Maximaal oog voor duurzaamheid

Terecht dat u wilt weten hoe duurzaam u straks woont. In De Nieuwe Duin krijgt die duurzaamheid een extra dimensie. Het gehele skelet van het voormalige kantoorpand wordt immers hergebruikt. Nieuw zijn de gevels, binnenwanden en daken, geselecteerd op hun energieprestaties. Ook uw appartement springt straks zuinig met energie om. Dat bewijst wel het A+-energielabel. Gas komt er in het project dus niet aan te pas. Met vloerverwarming en vloerkoeling bent u bovendien verzekerd van een heel behaaglijk binnenklimaat. Informatie omtrent de appartementen volgt. Na uw inschrijving wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen.